Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht

Nieuws

Advisering en begeleiding bij Transportbedrijf Ridder & De Vries Transporten B.V.

Advisering en begeleiding bij Transportbedrijf Ridder & De Vries Transporten B.V.

Situatie:

De directie van familiebedrijf Ridder & De Vries Transporten heeft een voorstel ontvangen om de eiland-activiteiten van Visser Transport B.V. uit Lauwersoog over te nemen.
Deze overname biedt strategisch goede mogelijkheden aangezien beiden actief zijn met het transport van en naar de Waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog. De directie heeft behoefte aan een adviseur die namens Ridder & De Vries Transporten optreedt. Ze vragen ons advies voor de waarde- en prijsbepaling, voor het voeren van de onderhandelingen en het eventuele vervolgtraject na het bereiken van een voorlopige deal.  

Aanpak: Na het waarderen van de over te nemen activiteiten stellen we met opdrachtgever een bieding op. Er zijn een aantal andere strategische partijen die interesse hebben. Na een aantal gesprekken met de Duitse verkoper Saria Groep komen we vlot tot overeenstemming. We bieden de beste condities om het transport van en naar de eilanden voor de klanten te waarborgen en voort te zetten. Wij voeren namens koper het boekenonderzoek uit, stellen de koopovereenkomst in goed overleg met de verkoper op en zorgen voor een warme en soepele overdracht.

Resultaat:

Het personeel, de klanten, het wagenpark en de eiland-activiteiten van Visser Transport zijn gewaarborgd bij Ridder & De Vries Transporten. Met deze bedrijfsovername is de directie zeer content omdat ze haar klanten op de eilanden nog beter kunnen bedienen. De overname is voor beide partijen naar tevredenheid afgerond. 

Wij hebben met de overname van Visser Transport te Lauwersoog, onderdeel van de Saria Groep, gebruik gemaakt van de diensten van Overname in bedrijf. Wij kunnen dit in twee woorden samenvatten: perfect geregeld!
Directie Ridder & De Vries Transporten B.V.

Leon Kooijker, gecertificeerd lid BOBB