Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht

Nieuws

Begeleiding en advisering overname Fysiolinks door KernGezond

Begeleiding en advisering overname Fysiolinks door KernGezond

Situatie:

Chris Bruijn en compagnon Jeroen Morssink vormen samen de directie van KernGezond, een gezondheidscentrum voor fysiotherapie, manuele therapie, sport, revalidatie en preventie in Lelystad, Mijdrecht en Zeist. “Onze missie is om iedereen in beweging te krijgen”, zegt Bruijn.

 

“Dat gunnen we onze klanten, maar ook onze medewerkers.” 

Daarom ambieert de directie de oprichting van een KernGezond Academy; bijscholing voor de eigen therapeuten en sportleraren. Het plan krijgt een wending als ze hoort dat opleidingsinstituut Fysiolinks op zoek is naar een nieuwe eigenaar.

Aanpak:

Bruijn en Morssink krijgen een aanbod om Fysiolinks over te nemen. “Dit voorstel zat ongetwijfeld correct in elkaar, maar was voor ons te moeilijk om te lezen én om te duiden.” Ze gaan op zoek naar een bedrijfsadviseur en via internet komen zij uit bij Claassen, Moolenbeek & Partners in de persoon van Ferdinand Zomerman uit Lelystad. Samen bepalen ze de strategie om naar een succesvolle overname toe te werken. “We keken naar de voorwaarden en naar de prijs. Zomerman was kritisch op wat er lag. Vervolgens bepaalde hij de waarde van Fysiolinks. We maakten een afspraak om een tegenvoorstel te doen.”

Resultaat:

Dit tegenvoorstel is gelijk akkoord. De partij heeft vertrouwen in de directie en missie van KernGezond, in het voortzetten van het gedachtengoed van de voormalige eigenaar en gelooft in de onderbouwing van de overnamesom. Inmiddels zijn de verkoopcontracten getekend en leiden Bruijn en Morssink het bedrijf. Bruijn besluit: “In de paar maanden dat we met Zomerman hebben samengewerkt, hebben we een goede band opgebouwd. Hij heeft gedurende het gehele traject ons belang voor ogen gehouden. Zijn begeleiding heeft voor een goede overnameprijs gezorgd en een koopovereenkomst die juridisch goed in elkaar zat.”

Ferdinand Zomerman, geassocieerd lid BOBB