Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht

Nieuws

BOBB lid van Transeo

BOBB lid van Transeo

De BOBB is lid geworden van Transeo, de European Assocation for SME Transfer. Dat is een Europese overkoepelende organisatie voor zelfstandigen, bedrijven en organisaties die zich beroepsmatig met bedrijfsovernames bezighouden. Transeo heeft 42 leden uit 12 Europese landen.

De BOBB is het vierde Nederlandse lid. Andere Nederlandse leden zijn de HU Business School in Utrecht, Legaltree en MK Base.

Ad Strijbosch, voorzitter van de BOBB, vindt het Transeo-lidmaatschap een heel verstandige keuze. Het voordeel? “Ingangen bij de Europese Commissie”, aldus Strijbosch. “Ik verwacht dat er over een aantal jaren Europese wetgeving komt voor overnameadviseurs. Voor accountants geldt die bijvoorbeeld al. Het is verstandig voor de BOBB-leden om op die wetgeving voorbeid te zijn. Mede daarom wil ik voor de BOBB graag vooraan zitten, ogen en oren openhouden en vooral meepraten op Europees niveau. Ik kan onze leden dan goed informeren.”

De bijeenkomsten van Transeo bestaan uit jaarlijkse congressen. Strijbosch: “Ik heb er al twee mogen meemaken als gast. Ik heb er veel opgestoken en veel contacten gelegd. Allemaal nuttig voor de BOBB.” Tijdens die congressen heeft de BOBB-voorzitter gemerkt dat in Nederland de kennis en kunde betreft overnames heel hoog is. “Daar mogen we trots op zijn.”