Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht

Nieuws

BOBB neemt kennisfilms op met leden

BOBB neemt kennisfilms op met leden

Veel BOBB-leden hebben zich enthousiast aangemeld om hun eigen kennisfilm op te nemen. De BOBB heeft alle leden de kans gegeven voor camera iets te vertellen over hun eigen specialiteit binnen het overnameproces. In februari 2016 vonden de opnames plaats. De kennisfilms passen in de profilering van de BOBB als kenniscentrum voor adviseurs en ondernemers.
De onderwerpen die de leden bespraken, waren gevarieerd en zeer boeiend. Er bleken onder de leden enkele echte tv-natuurtalenten te zitten. Enkelen kunnen zo in Hilversum gaan werken.
De BOBB gaat binnenkort de films plaatsen op het eigen youtubekanaal. Elke week komt er een nieuwe film.

De onderwerpen waarover gesproken wordt?

-het vooronderzoek, de psychologie van het overnameproces, zorg en nazorg bij uitvallen DGA, het belang van partijen (onder)kennen bij onderhandelingen, het aankoopproces in combinatie met het doorlichten van berijf, opvolging in familiebedrijf, waardering van ondernemingen, belang van regie bij overnameproces, de juiste koper zoeken is een vak, earn out, analyse en verkoopklaar maken (waardebepalende factoren), zijn bedrijven en ondernemers goed voorbereid op overname, verwachtingsmanagement en jonge mensen die willen kopen.

 

onderschrift: BOBB-lid Herman Disma (l) bekijkt met de cameraman de opname van zijn eigen kennisfilm: waardebepalende factoren in overnameproces.

Op de foto boven vertelt BOBB-lid Cees Brandwijk over zorg en nazorg bij uitvallen van de DGA.