Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht

Nieuws

Financieringswijzer

VNO-NCW en MKB-NL hebben via Ondernemerskredietdesk de "Financieringswijzer" opgezet. Met als doel leden van de brancheorganisaties c.q. ondernemers met kredietbehoefte wegwijs te maken in de diverse financieringsmogelijkheden. Wij zijn in gesprek gegaan met VNO-NCW en MKB-NL om de BOBB hierbij onder de aandacht te brengen. Immers, de BOBB heeft leden die juist gespecialiseerd zijn op het vlak van financieringen, dit maakt een belangrijk onderdeel uit van onze dagelijkse business. Daarom hadden wij het idee om op de Financieringswijzer zelf (inclusief plug-ins bij andere brancheorganisaties) de BOBB te benoemen als zijnde een partij die ondernemers ook inhoudelijk bij kan staan in de informatieopstelling (ondernemingsplan), informatieverstrekking en begeleiding bij gesprekken en onderhandelingen met de verschillende soorten geldverstrekkers. De ondernemer heeft dan zowel antwoord op de vraag "wat" en "hoe".

Na een lange periode van overleg en beraad hebben we het volgende bereikt:
Op http://www.ondernemerskredietdesk.nl/ondernemingsplan-introductie zal de BOBB benoemd worden onder de titel "Ondernemingsplan in geval van een bedrijfsovername" met de tekst "Als je een bedrijfsovername wilt doen en je hebt hulp nodig bij het opstellen van een ondernemingsplan,  kan je terecht bij de onafhankelijke specialisten van de BOBB. Zij hebben specifieke ervaring op financieel en bedrijfskundig gebied, gevoed vanuit de dagelijkse bedrijfsovernamepraktijk. Zij zijn er voor iedere ondernemer die op dat vlak behoefte heeft aan een goed doordacht ondernemingsplan en financieringsaanvraag. Wil je weten wat de BOBB voor jou kan betekenen, klik dan hier om door te gaan naar de website van de BOBB om een specialist te vinden."

Op deze site zelf zal een zogenaamde landingspagina voorbereid worden http://www.bobb.nl/ondernemerskredietdesk, waarop de volgende tekst komt te staan: "Welkom op de site van de BOBB, de grootste beroepsorganisatie in Nederland voor specialisten in bedrijfsoverdracht. Naast de activiteiten van de leden op het gebied van aan- en verkoop van bedrijven houden zij zich dagelijks bezig met alle voorkomende situaties binnen bedrijven. Hierbij gaat het dan zowel om financieel advies als bedrijfsadvies. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om samen met u te komen tot een goed doordacht ondernemingsplan en financieringsaanvraag. Wij nodigen u van harte uit eens vrijblijvend contact op te nemen met een van onze leden, met ruim 120 aangesloten leden is er altijd een lid van de BOBB bij u in de regio."