Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht

Nieuws

Nieuwe website: tijdigstartenmetstoppen.nl

Nieuwe website: tijdigstartenmetstoppen.nl

MKB Adviseurs (BOBB-lid) en MKB Nederland hebben de site www.tijdigstartenmetstoppen.nl geopend. U kunt een gratis overnamepakket aanvragen!

Heeft u al gedacht aan later, aan de overdracht van uw bedrijf? Het is belangrijk dat u ruim op tijd begint met het regelen van de bedrijfsoverdracht. Zo haalt u er het meeste uit. Om u hierbij op weg te helpen, is er de website tijdigstartenmetstoppen.nl van MKB Adviseurs en MKB-Nederland. Een website vol gratis tips, een uitgebreide kennisbank en veel praktische informatie. “Bij een bedrijfsoverdracht komt veel kijken”, legt directeur van MKB-Nederland Leendert-Jan Visser uit. “Het overdrachtsproces is een langdurig en ook emotioneel proces, waaraan allerlei haken en ogen zitten. Niet zelden loopt een overdracht stuk of is er vertraging omdat de verkopende partij een andere prijs is zijn hoofd had dan de koper bereid is te betalen. De koper moet aan financiering kunnen komen. En wat gebeurt er met het personeel? Allemaal vraagstukken. Een bedrijfsoverdracht moet u dus goed en ruim van tevoren voorbereiden.” Waaraan denken? Voordat de handtekening gezet wordt, moet er nog veel geregeld worden. Voor een succesvolle overdracht beantwoordt u voor uzelf eerst de vragen:

 • Aan wie zou ik mijn bedrijf willen en kunnen overdragen?
 • Is er al een goede overnamekandidaat?
 • Wat is mijn bedrijf waard en wat kan ik ervoor krijgen?
 • Wat betekent de bedrijfsoverdracht voor de klanten en medewerkers?
 • Hoe staat het bedrijf er financieel voor en wat is het toekomstperspectief?
 • Zijn er lopende juridische zaken?
 • Hoe regelen we alles fiscaal goed?
 • Wat ga ik zelf doen als ik gestopt ben?

Let op deze 7 punten
Op de site vindt u een greep uit de vele redenen waarom stoppen altijd langer duurt dan u denkt. Om de vragen goed te beantwoorden en zo uw bedrijf overdracht klaar te maken, is tijd nodig. Op de website tijdigstartenmetstoppen.nl staat een overzicht waarin ieder punt apart wordt uitgelegd. Ook staan er bij ieder punt specifieke informatie en praktische tips. Dit zijn de punten:

 1. Richten op de toekomst
 2. Opvolger vinden en inwerken
 3. Gunstig afrekenen met de fiscus
 4. Rustig schoon schip maken
 5. Emoties onder controle houden
 6. Zin krijgen in later
 7. Voorbereid zijn op het onverwachte

Kennis delen
Bij ieder punt spelen weer andere dingen. Om u hier goed op voor te bereiden hebben de adviseurs van MKB Adviseurs een uitgebreide gratis kennisbank geopend. In deze kennisbank leest u waar u allemaal mee te maken krijgt tijdens de bedrijfsoverdracht en vindt u praktische tips zodat u het maximale uit de overdracht kunt halen. Weet u bijvoorbeeld hoe u uw bedrijf goed overdraagt aan een personeelslid? Of hoe u de juiste waarde van de goodwill voor uw bedrijf berekent? U vindt de antwoorden allemaal in de kennisbank.

Haal het maximale eruit
De overdracht van uw bedrijf is een belangrijk moment in uw leven als ondernemer. Het is een uitdaging, die als u het op de juiste manier aanpakt een mooie afsluiting van uw ondernemerschap is. Het is belangrijk dat u de bedrijfsoverdracht als een langlopend proces ziet. Onderschat het niet en neem er ruim de tijd voor. Zo haalt u er voor uzelf en voor uw bedrijf het maximale uit. Een goede start is een bezoek aan tijdigstartenmetstoppen.nl. En vraag dan direct online het gratis MKB overnamepakket aan! Succes met uw toekomstige bedrijfsoverdracht.

Vraag op tijdigstartenmetstoppen.nl direct het gratis MKB overnamepakket aan.