Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht

Nieuws

Overnamecongres 2017 een groot succes!

Overnamecongres 2017 een groot succes!

Donderdagmiddag 18 mei heeft in Kasteel Woerden de 2e editie van het BOBB MKB Overnamecongres plaatsgevonden. Met 102 deelnemers mag het congres een groot succes genoemd worden. Des te meer omdat de doelstelling en slogan "door ondernemers en voor ondernemers" ruimschoots behaald is. Ruim 90% van de deelnemers betroffen MKB-ondernemers en MBI-kandidaten die zich oriënteren op koop of verkoop. 

Geïnformeerd door een tiental BOBB-leden en sponsoren hebben de deelnemers praktische en nuttige informatie gekregen en met elkaar gedeeld. Naast deze kleinschaligere kennissessies (6) waren er een tweetal plenaire inspiratiebijeenkomsten. 

Om de dag goed te beginnen deelde Han Mesters (ABN AMRO) zijn visie op de trends in overnameland. Afgewisseld met luchtige verwijzingen naar macro-economische ontwikkelingen en een ludieke presentatie wist hij zijn boodschap op een meer dan heldere manier over te brengen: als ondernemer doe je er goed aan te werken aan  wendbaarheid, innovatiedrift en ICT infrastructuur.  Download hier de volledige presentatie. 

Nadat voor en na de pauze 2 rondes van 6 verschillende kennissessies over voorkomende onderwerpen bij het thema bedrijfsoverdracht drukbezocht waren, was het tijd voor het hoogtepunt van de dag. Aan het eind van het congres werden namelijk 5 ondernemers van 4 bedrijven geïnterviewd over hun ervaringen bij de aan- of verkoop van hun onderneming. Met veel vragen vanuit de zaal en oprechte antwoorden die "ja-knikkend" werden ontvangen kan deze afsluiter met recht inspirerend genoemd worden. Immers, herkenbaarheid over en weer ten aanzien van de vragen vanuit de zaal en de ervaringen vanuit de ondernemers op het podium.  

Onder het genot van een hapje en een drankje zijn diverse gesprekken voortgezet en hebben de ondernemers in alle rust met elkaar kunnen netwerken. Bijgestaan door de sponsoren op de informatiemarkt. De eerste reacties waren lovend en een aantal wilde zich zelfs al opgeven voor de volgende editie. 

Namens de BOBB willen wij iedereen bedanken die zich heeft ingezet om van dit 2e congres een succes te maken. Tot volgend jaar!