Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht

Nieuws

Tweede in serie BOBB-interviews: Antoine van Schijndel

Tweede in serie BOBB-interviews: Antoine van Schijndel

-Antoine van Schijndel: Matchmakers Business Consultants, Rosmalen
-Geboren in 1956
-Tot 2006 directeur van verschillende grote internationale ondernemingen . Gespecialiseerd in herstructureren en (ver)koop bedrijven
-Zelfstandig overnamespecialist en ondernemingsadviseur sinds 2006
-BOBB-lid sinds 2010
-Gecertificeerd lid sinds 2012

 

“Bij een bedrijf kijk ik naar de inhoud én de etalage”

 

“Het mooiste aan mijn vak?” Antoine van Schijndel hoeft niet lang na te denken. “Dat ik bij bedrijven in de keuken kan kijken en dat ik bij elk bedrijf te maken krijg met andere vraagstukken en problematiek. Geen werkdag is hetzelfde.” Wat Van Schijndel ook mooi vindt aan zijn werk, is dat hij ondernemers kan leren met andere ogen naar hun bedrijf en bedrijfsvoering te kijken. “Dat blijkt vaak een eye opener. Ik kijk bij een bedrijf altijd naar de inhoud én de etalage. Maar ook naar hoe de ondernemer naar zijn onderneming kijkt en hoe kijkt de markt ernaar…”

“Ondernemers vertrouwen mijn adviezen omdat ik zelf een ervaren ondernemer ben. Ik snap wat ondernemers bezighoudt, ik heb zelf een ondernemersgeest en participeer incidenteel in een aantal bedrijven.”                                                                                                                                                                 
Van Schijndel noemt zich bewust overnamespecialist. “Er zijn veel mensen die zich met overnames bezighouden, maar ik en mijn BOBB-collega’s zijn erin gespecialiseerd. Overnames begeleiden ís ook een vak. Dat zouden alle kopende en verkopende ondernemers in Nederland moeten weten. Professionele begeleiding bij zo’n proces is essentieel. Dat kunnen we als specialisten niet vaak genoeg vertellen aan ondernemers en aan elke organisatie die werkt met en voor ondernemers. Als specialisten zijn wij ervaren regisseurs: wij overzien het gehele overnametraject.” Zijn specifieke overnamespecialisatie was reden om lid te worden van de BOBB. “Ik zie de BOBB als kennisbank. Wij stralen als organisatie deskundigheid uit. Dat heeft ook met de verplichte certificering van de leden te maken. Daarmee worden kwaliteit, deskundigheid en transparantie voor de klant gegarandeerd.”                                                                                                                                                
Het lidmaatschap heeft voor Van Schijndel een absolute meerwaarde als overnamespecialist. “Een van de voordelen is dat de leden van elkaar leren. Kennisuitwisseling en de onderlinge contacten zijn belangrijk. En via de themabijeenkomsten die de BOBB organiseert, kunnen we onze kennis up to date houden en krijgen we nieuwe inzichten. Daarnaast blijf ik mezelf ontwikkelen. Zo heb ik in 2015 de opleiding afgerond voor gecertificeerd commissaris en toezichthouder. Maar de meest wijze lessen leer ik in de praktijk. In dit mooie en uitdagende vak, elke dag opnieuw.”