Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht

Nieuws

Verkoop Bouwpartner de Jonge aan ambitieuze jonge ondernemer

Verkoop Bouwpartner de Jonge aan ambitieuze jonge ondernemer

Situatie

Theo de Jonge is in 1983 gestart met een handel in hout en bouwmaterialen, waarmee hij in 2011 aansluiting heeft gezocht bij de huidige Bouwpartner formule. Samen met 14 medewerkers worden naast hout en bouwmaterialen ook tuinmaterialen, keukens, sanitair en vloer- en wandtegels aangeboden. In 2019 maakte de Jonge voor de eerste maal kennis met het kantoor van BOBB lid Perry Boogaard omdat een kandidaat koper door hen werd begeleid. De Jonge besloot echter het bedrijf uit de verkoop te halen in 2020 in verband met Corona en andere argumenten. Eind 2021 besloot De Jonge zijn bedrijf opnieuw in de verkoop te zetten in samenwerking met Perry Boogaard  voor de advisering en begeleiding van het verkooptraject. 

Taak

De heer De Jonge heeft de opdracht gegeven om op basis van de cijfers 2021 een waarde te bepalen en een informatiememorandum op te stellen om vervolgens passende kopers te zoeken. Na het vinden van geschikte kandidaat kopers vroeg de ondernemer de onderhandelingen te begeleiden en te adviseren, de dealstructuur mede te adviseren en de transactiedocumentatie in overleg met de jurist vorm te geven. Oftewel de volledige regierol in het verkoopproces te vervullen.

Actie

Na de inventarisatie en analyse van de bedrijfsinformatie, is de waardering van de onderneming gemaakt en het informatiememorandum voortvarend samengesteld. Na publicatie van de verkooppropositie begin maart waren er binnen 3 weken 3 kandidaat kopers. Het voeren van de eerste gespreksrondes leidde snel tot een tweetal concrete biedingen en door de slagvaardigheid van de bedrijfsovernamespecialist is de LOI met de koper eind april getekend. Het bedrijf Bouwpartner De Jonge is gekocht door Pascal Noordijk, DGA van Handelsonderneming Noordijk B.V.; een jonge ambitieuze ondernemer die reeds actief is in de regio en door deze aankoop een stevige stap voorwaarts maakt in de groei van zijn onderneming.

Alle benodigde informatie is aangeleverd aan koper, die deze informatie samen met zijn adviseurs heeft beoordeeld. In een transparant proces en uitstekende samenwerking tussen de adviseurs van beide partijen, werd de LOI omgezet in een definitieve koopovereenkomst.

Resultaat

Na publicatie van het informatiememorandum heeft binnen 9 maanden de aandelentransactie plaatsgevonden bij de notaris. De koper is zeer tevreden met het resultaat en vol enthousiasme gaat hij aan de slag met Bouwpartner De Jonge. De heer De Jonge blijft zelf beschikbaar om waar nodig vragen te beantwoorden en zijn taken zorgvuldig over te dragen.

“Wat bijzonder aangenaam was gedurende het proces, was de kennis van Perry, zijn slagvaardigheid en het inschakelen van specialisten in combinatie met persoonlijke aandacht, transparantie, tijdige overleggen en snelle antwoorden aan de kopende partij wat heeft geleid tot een goed gevoel bij de koper en onszelf”, aldus Theo de Jonge.  

Perry Boogaard, gecertificeerd lid BOBB