Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht

Nieuws

Zeer geslaagd MKB-Overnamecongres

Zeer geslaagd MKB-Overnamecongres

‘Wat is de waarde van mijn onderneming’, ‘Wat is goodwill waard?’, ‘Hoe vind ik een goede zakenpartner’, ‘Hoe vind ik een goede overname adviseur’, ‘Hoe ontdek ik de toegevoegde waarde van mijn overnamepartner’, ‘Hoe bepaal ik de houdbaarheid van een businessmodel?’   

 

 

                                     

      

Dit waren enkele van de vele vragen die de bezoekende ondernemers van het BOBB Overnamecongres stelden aan de BOBB-overnameadviseurs en aan de gastsprekers. Het BOBB-MKB-Overnamecongres was op 26 mei 2016. Via lezingen en workshops kwamen de ondernemers meer te weten over de (ver)koop van een/hun onderneming. Want wat komt daar allemaal bij kijken? ‘Veel meer dan we dachten. Het was heel leerzaam’, aldus de bezoekers. Ook concludeerden zij dat het dus verstandig is een deskundige overnameadviseur in te schakelen bij een overname.

Er waren interessante lezingen door Richard van Bemmel van Nitek, door Willem Overbosch van de Dutch Network Group en door keynote speaker Guido Thys. Meindert Schut van BNR was de perfecte dagvoorzitter.

Guido Thys: “Vroeger kon je als ondernemer rustig aan de weg timmeren. Tegenwoordig word je elk moment van de dag geconfronteerd met nieuwe zaken en vragen waarop je een antwoord moet hebben. Je moet constant keuzes maken. Keuzes durven maken, is als ondernemer het allerbelangrijkste. Als je geen keuzes maakt, kom je nergens. Bedrijven die omvallen, hebben de toekomst gemist.” Thys haalde een uitspraak van Bill Gates van Mircrosoft aan. Gates werd door een journalist gevraagd wat zijn reactie was op de crisis. Gates: ‘We hebben de recessie toevallig vanmorgen in de RvC besproken en besloten niet mee te doen’.

Ook het verhaal van Willem Overbosch van Dutch Network Group was interessant. DNG zit achter mkbservicedesk.nl en nam ondernemersplatform De Zaak over. Nu bereikt DNB per maand inmiddels een derde van de Nederlandse ondernemers. Deze krachtenbundeling past bij de missie van DNG om mensen ondernemender te maken.

CEO Richard van Bemmel van Nitek Europe vertelde een boeiend verhaal over de overname door investeringsmaatschappij Monarch Holding in 2015. Deze overname werd begeleid door overnameadviseur Harry Helwegen, lid van de BOBB.

De BOBB heeft het congres georganiseerd in samenwerking met Commgres. De sponsoren waren Diligence, CompanyBrokers, Overname Experts, de Overname Adviseur, MKBase en Bedrijventekoop. Ook voor Commgres en de sponsoren was het congres een succes.